If you receive $211 at the end of each year

Question 1

Connect with a professional writer in 5 simple steps

Please provide as many details about your writing struggle as possible

Academic level of your paper

Type of Paper

When is it due?

How many pages is this assigment?

If you receive $211 at the end of each year for the first three years and $833 at the end of each year for the next three years. What is the present value? Assume interest rate is 4%.
Hint: This is an uneven cash flow problem. Use the CF function and solve for NPV to get the answer.
Just enter the number up to 2 decimal points. Do not enter $ in the answer box.
Answer
Question 2
Barrett Pharmaceuticals is considering a drug project that costs $198,673 today and is expected to generate end-of-year annual cash flows of $10,454, forever. At what discount rate would Barrett be indifferent between accepting and rejecting the project?
Just enter the number in percentages up to 2 decimal points. Do not enter % in the answer box.
Answer
Question 3
What should you be willing to pay in order to receive $947 annually forever, if you require 6% per year on the investment?
Just enter the number up to 2 decimal points. Do not enter $ in the answer box.
Answer

Question 4
What is the effective rate of 19% compounded monthly?
Do not enter the symbol % in your answer. Simply enter the answer in percentages rounded off to two decimal points.
Answer
Question 5
What is the future value of quarterly payments of $517 for 9 years at 6 percent?
Answer
Question 6
What is the future value of $4,482 invested for 14 years at 20% if interest is compounded quarterly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 7
How many years it will take to grow your money from $4,916 to $6,290 if you can earn an interest of 19% compounded quarterly? Note: Do not write “years” in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer

Question 8
Today, you are purchasing a $2,507 7-year car loan at 5 percent. You will pay annually at the end of each year. What is the amount of each payment?
Answer
Question 9
How many years it will take you to double your money if you can earn 9% each year, given that compounding is quarterly? Note: Do not write “years” in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer

Question 10
Assume interest rate of 6%. A company receives cash flows of $77,874 at the end of years 4, 5, 6, 7, and 8, and cash flows of $277,080 at the end of year 10. Compute the future value of this cash flow stream.
Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.
Answer
Question 11
If the effective rate is 12%. What is the nominal rate if compounding is daily. Do not enter the symbol % in your answer. Simply enter the answer in percentages rounded off to two decimal points.
Answer
Question 12
What is the future value of $830 invested for 20 years at 18% if interest is compounded semi-annually? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 13
How much do you need to invest today in order to have $5,268 at the end of 16 years if you are sure to earn an interest at the rate of 5%? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 14
Gertrude Carter and Co. has an outstanding loan that calls for equal annual payments of $14,903 over the 10-year life of the loan. The original loan amount was $100,000 at an APR of 8 percent. How much of the third payment is interest?
Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.
Answer

Question 15
What is the future value of annual payments of $4,159 for 7 years at 6 percent?
Answer

Question 16
How many years it will take you to quadruple (means 4 times) your money if you can earn 11.63% each year? Note: Do not write “years” in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 17
What is the future value of $186 for 14 years at 6 percent if interest is compounded semi-annually? Note: Do not enter “$” in your answer. Simply write down the number that you get as your answer.
Answer
Question 18
023A:If you can double your money in 15 years, what is the implied annual rate of interest, given that compounded semi-annually? Note: give your answer in percentages. Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box.
Answer

Question 19
027:Say, you deposit $4,561 in a bank for 17 years. What is the amount you will have in the bank at the end of 17 years if interest of 4 % compounded monthly for first 8 years and interest of 7 % compounded quarterly for the remaining years? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 20
The ABC Company is considering a new project which will require an initial cash investment of $5,305. The project will produce no cash flows for the first 5 years. The projected cash flows for years 6 through 9 are $2,535, $5,878, $3,302, and $2,824, respectively. If the appropriate discount rate is 5%, compute the NPV of the project.
Enter your answer rounded off to two decimal points. Do not enter $ in the answer box.
Answer
Question 21
If you put $700 in a savings account with a 10% nominal rate of interest compounded monthly, what will the investment be worth in 21 months (round to the nearest dollar)?
Answer

a. $828

b. $827

c. $1,176

d. $833

e. $770

Question 22
What is the future value of $2,029 invested for 6 years at 12% if interest is compounded semi-annually (twice a year)? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 23
Consider a 10-year loan with monthly payments at 10%. If the loan amount is $250,000, compute the Interest paid during the 6th year.
Enter your answer rounded off to two decimal points. Do not enter $ in the answer box.
Answer

Question 24
The Perpetual Life Insurance Co is trying to sell you an investment policy that will pay you and your heirs $14,581 per year forever. Suppose the Perpetual Life Insurance Co. told you the policy costs $156,868. At what interest rate would this be a fair deal? Just enter the number in percentages up to 2 decimal points. Do not enter % in the answer box.
Answer
Question 25
Assume interest rate of 10%. A company receives cash flows of $534 at the end of year 5, $213 at the end of year 7, and $912 at the end of year 10. Compute the future value of this cash flow stream.
Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.
Answer
Question 26
If you can triple your money in 8 years, what is the implied rate of interest? Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box..
Answer
Question 27
How many years it will take to grow your money from $3,284 to $7,572 if you can earn an interest of 5% compounded monthly? Note: Do not write “years” in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 28
If you can double your money in 8 years, what is the implied annual rate of interest, given that compounded in quarterly? Note: give your answer in percentages. Note: Do not put % sign in your answer. Simply write the number in percentages in the answer box.
Answer
Question 29
How much do you need to invest today in order to have $5,344 at the end of 19 years if you are sure to earn an interest at the rate of 10%, if interest is compounded monthly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 30
The ABC Company is considering a new project which will require an initial cash investment of $10,077. The projected cash flows for years 1 through 4 are $6,379, $8,117, $9,346, and $4,508, respectively. If the appropriate discount rate is 10%, compute the NPV of the project.
Enter your answer rounded off to two decimal points. Do not enter $ in the answer box.
Answer

Question 31
Assume interest rate of 3%. Suppose that you receive $107,219 at the end of each year for 4 years. Suppose that this cash flow starts at the end of the fourth year. Compute the present value.
Do not enter the symbol $ in your answer. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.
Answer

Question 32
How many months it will take to grow your money from $4,694 to $6,134 if you can earn an interest of 12% compounded monthly? Note: Do not write “months” in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 33
In order to buy a house, you take a loan of 100,000 at 7.5% for a period of 13 years. Compute the balance remaining at the end of 5 years.
Do not enter the symbol $ in your answer. Enter your answer as a positive number. Simply enter the answer rounded off to two decimal points.
Answer
Question 34
How much do you need to invest today in order to have $3,763 at the end of 27 years if you are sure to earn an interest at the rate of 11%, if interest is compounded quarterly? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer

Question 35
026:Say, you deposit $1,557 in a bank for 18 years. What is the amount you will have in the bank at the end of 18 years if interest of 8 % for first 7 years and interest of 8 % for the remaining years? Note: Do not put $ sign in your answer. Simply write the number in the answer box.
Answer
Question 36
Kelly starting setting aside funds 10 years ago to buy some new equipment for her firm. She has saved $4,755 each quarter and earned an average rate of return of 9 percent. How much money does she currently have saved for this purpose?